Etykiety

poniedziałek, 28 stycznia 2013

PASTA PIECZARKOWA



Bo były pieczarki. Po prostu. I uwielbiam pasty kanapkowe. Więc poszukałam, pogrzebałam i dotarłam tutaj. A jak już tu dotarłam, to postanowiłam spróbować. Niech rekomendacją będzie taka oto mała scenka sytuacyjna:

Ja: Kochanie, zjesz dwie czy trzy kanapki?
Kochanie: Dwie.
Ja: Na pewno?
Kochanie: Tak, dwie.
~~ po zjedzeniu kolacji ~~
Kochanie (nieśmiało): Zjadłbym jeszcze jedną....
Ja: No przecież się pytałam!
Kochanie (zawstydzony): Ale nie jestem głodny, po prostu jest pyszne....

Chyba więcej mówić nie trzeba. No może jeszcze tylko tyle, że prościutkie i szybko się robi;) Zresztą, spróbujcie sami:)

Potrzebujecie:
  • 300 g pieczarek
  • 150 g mielonki
  • 2 jajka
  • 1 dymka z cybuszkami
  • 1 łyżeczka musztardy
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Działamy:
  1. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i wrzucamy na półtorej minuty do wrzącej, osolonej wody. Odcedzamy.
  2. Jajka gotujemy na twardo.
  3. Mielonkę i ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem.
  4. Dymkę i cybuszki siekamy.
  5. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Pysznie smakuje na razowym chlebku:)

1 komentarz: